Меморандум за сътрудничество подписаха община Добрич и университет "Проф.д-р Асен Златаров" в Бургас

Основният ангажимент на двете страни е разкриването на медицински филиал в Добрич

Меморандум за сътрудничество подписаха община Добрич и университет  "Проф.д-р Асен Златаров" в Бургас

За нас е важно да задържим младите хора в Добрич и областта, и път към това е създаване на качествено образование, написа във Фейсбук профила си кметът Йордан Йорданов след подписването на документа.



Меморандумът е подписан в Бургас. Кметът на Бургас Димитър Николов подчерта колко важен е този акт за Добрич, тъй като  ще даде възможност на всички, които имат желание да учат в тази специалност не само да получат качествено образование, но и след това да останат в града и да се реализират.

Ректорът на висшето училище проф. Христо Бозов подчерта, че вече има съгласие на академичния състав на Университета. И допълни, че те имат желание да излязат извън границите на Бургас и затова в меморандума изрично е записано разкриването на медицински филиал в Добрич.

Кметът на Добрич Йордан Йорданов благодари на кмета на Бургас Димитър Николов, както и на ректора на Университета за това сътрудничество. „Това е един вид своеобразно побратимяване между двете общини, но е изключително важно качествено образование  да се предоставя и в по-малките населени места”, подчерта Йорданов. И допълни, че  в града има добра материална база, логистично каквото зависи от общината ще бъде направено и заедно с община Бургас ще си помагат, за да се завърти колелото и този процес да бъде завършен.