Остават 5 дни до "Dobrich JaZz Fest"

На 17-ти и 18-ти септември сцената пред Община Добрич - "Лапидариума" ще посрещне много изявени музиканти, които ще оцветят уикенда с джаз мелодии

Остават 5 дни до "Dobrich JaZz Fest"

Добрич за първи път ще посрещне "Зона Ц" в състав - Стоян Янкулов-Стунджи, Васил Спасов, Веселин Веселинов - Еко и Мирослав Иванов. 



През втория ден от феста пред Историческия музей в Градски парк от 11.00ч. ще се състои Джаз матине за деца. Най-малките ще имат възможност да се  запознаят с инструмента саксофон, да послушат "Приказки за джаза" и да рисуват. Лектори ще бъдат Веселин Солаков - музикант, Атанаска Георгиева - писател и Олга Иванова - художник.

В джаз уикенда ще вземат участие и две школи на Младежки център - Добрич: Школата по изобразително изкуство с ръководител Олга Иванова и Студио "Сарандев" с ръководители Елена Карабельова и Жана Стефанова.

"Много съм щастлива, че в Добрич за първа година ще се проведе такъв фестивал, макар и двудневен. Обръщаме внимание на малките деца, защото това е каузата на фестивала. Това е моя стара мечта – в нашия град, роден Добрич, тази музика да стане част от музиката на добричлии. Повечето от тях я обичат, но предимно са били свидетели в концертни зали. В Добрич са идвали доста джаз групи, компилации, дуети, но в случая искаме да отворим пространството, да покажем на добричлии, че тази музика е свободна, развива въображението при децата и тяхната музикална интелигентност. Това могат да очакват добричлии като въздействие" - сподели Павлета Проданова, организатор на събитието. 

Вход свободен