Facebook си връща старата визия

След извършените през септември промени на начина, по който новините и ъпдейтите се появяват в новинарския поток (news feed) на Facebook, сега компанията предлага метод за сортиране, който да възвърне предишната организация на съдържанието, съобщава DigitalTrends.com.

Facebook си връща старата визия
Обявена в официалния Facebook блог днес (10 октомври), промяната ще се появи на потребителските профили в следващите няколко седмици. След като кликнат върху бутона за сортиране в горния десен ъгъл на екрана, потребителите ще могат да променят позицията на графата "Recent Stories" и да я поставят върху горната част на страницата, вместо тя да стои под секцията "Highlighted Stories".
 
Ходът има за цел на успокои разочарованите потребители, които вдигнаха голяма врява след реорганизацията на новинарския поток. Промяната ще бъде особено полезна за администраторите на страници на брандове, които ще могат да разпространяват по-ефективно последните новости около компанията си.
 
Друга промяна, която потребителите на социалната мрежа продължават да чакат, е пускането на Timeline дизайна на страниците си. Очакваше се той да се появи преди няколко седмици, но очевидно програмистите на Facebook изглежда все още не могат да се справят със задачата. Официалните представители не са съобщили дата са пускането на Timeline, както и на какво се дължи забавянето на редизайна.
 
Друга промяна, за която Facebook съобщи, е че споделянето на съдържание от блоговете към приложението Facebook Notes няма да бъде поддържано след 22 ноември. Мрежата изключва възможността за автоматичен фийд, с цел да окуражи повече хора директно да постват съдържание в Timeline.
 
Източник: Крос