Интернет търговец заблуждава с информация за LCD телевизори

Електронният магазин www.emag.bg е продавал LCD телевизор, за който е твърдял невярно, че притежава дигитален тунер DVB-T, съобщават от Комисията за защита на потребителите.

Интернет търговец заблуждава с информация за LCD телевизори
По същество този подход представлява заблуждаваща нелоялна търговска практика, която е установена от Комисията за защита на потребителите (КЗП) след проверка на сайта на търговеца по жалба на потребител. Инспекторите констатираха още, че сайтът е администриран от дружеството Dante International S.A. със седалище в Букурещ (Румъния).
 
В спецификацията на телевизора изрично е посочено, че той притежава визирания дигитален тунер, който на практика служи за свободно приемане на цифрова ефирна телевизия без допълнителни специални антени. Потребителят е приложил към жалбата си заключението на оторизиран сервиз, че на закупения от него приемник такъв липсва.
Телевизорът е предлаган и със значително намаление (от 539.99 лв. на 399.99 лв.), което прави офертата по-привлекателна.
 
На търговеца е забранено да прилага в бъдеще нелоялната търговска практика. Той ще понесе и санкция в размер до 10 000 лв.