САЩ не криели извънземни

САЩ официално заяви, че няма данни за съществуването на извънземни, сочи изявление на президентската администрация на страната, идващо в отговор на подписана от 17 хиляди американци петиция.

САЩ не криели извънземни
Правителството на САЩ не разполага с информация за съществуването на разумен живот извън пределите на Земята и за контакти с извънземни цивилизации, се казва в официална декларация на президентската администрация на САЩ, подписана от Фил Ларсон, който е служител в Управлението по въпросите на науката и техниката към администрацията на Барак Обама.

Според текста няма основания обществото да смята, че правителството крие свидетелства за съществуването на извънземни, но все пак се уточнява, че от гледна точка на статистиката вероятността за съществуването на други форми на живот в безграничната Вселена е много висока.

Изявлението на Белия дом е в отговор на питане в официалния сайт на институцията. По закон в 30-дневен срок представител на администрацията трябваше да отговори на петиция с въпрос, ако тя е подписана от над 5000 души. В случая с извънземните, повече от 17 хиляди души са взели отношение по казуса.

Според нови промени обаче този праг е повишен на 25 хиляди гласа.