Атанас Атанасов и неговият екип в диалог с хората в неравностойно положение

Кандидатът за кмет Атанас Атанасов и кандидатите за общински съветници организираха срещи с членовете на „Хобис клуб“ и Сдружение на инвалидите „Надежда“, на които представиха своите идеи в сферата на социалните дейности.

Атанас Атанасов и неговият екип в диалог с хората в неравностойно положение

Едно от предложенията е създаване на фонд  „Социална подкрепа“, чието финансиране ще се осъществява със средства от обществени благотворителни инициативи, организирани от Общината съвместно с НПО, както и приходи от концерти, спортни събития, базари, карнавали и др.  

 

Реализиране на „Социални предприятия“ е следващата идея на кандидата за кмет на град Добрич, като мярка, с която да се подобри социалната реализация и жизнения стандарт на хората с увреждания. Разработването на проекти за кандидатстване по европейски програми за реализиране на тези „Социални предприятия”, ще допринесе за разкриването на нови работни места за хората с увреждания, конкретизира Атанасов.

 

Провеждането на истинска социална политика е да се създаде нов обществен съвет, в който активно участие да имат представители на всички сдружения и организации, представляващи хората в неравностойно положение, заяви г-н Атанасов.

 

И на двете срещи бе изразена обща позиция по отношение на изграждането на достъпна среда за хората с двигателни увреждания до културните институти (драматичен театър „Йордан Йовков“, огледална зала „Нели Божкова“, спортна зала „Добротица“), както и до други обществени сгради.  

 

Направено бе и предложение от  членове  на „Хобис клуб“ за възстановяване на сензорно - звуковите сигнализации на сфетофарните уредби в града.

 

Атанасов бе категоричен, че е крайно време Община Добрич да предостави площ за организиране на базар, на който хората в неравностойно положение да имат възможност да представят и реализират  своите ръчно изработени изделия, с цел да бъдат подпомогнати финансово и да се чувстват активни граждани в нашето гражданско общество.

 

pa080091_600