Водолечебни процедури и кинезиотейпинг предлага ДКЦ - II

В Диагностично-консултативен център - II в Добрич днес бе открит обновен хидролечебен сектор и бяха официално представени и демонстрирани за първи път в област Добрич професионална хидротерапевтична вана AQUADELICIA и методът кинозиотейпинг.

Водолечебни процедури и кинезиотейпинг предлага ДКЦ - II

Единствено в ДКЦ - ІІ на територията на областта се провеждат водолечебни процедури в професионална хидротерапевтична вана AQUADELICIA. Ползите от водолечението са познати от хиляди години. Това е един от най-старите, най-достъпните и безопасни методи за лекуване на редица заболявания или просто за релаксация. Има възможност за извършване на перлена или вихрова вана, при съответно темпериране на водата. Действат закаляващо, релаксиращо или ободряващо, в зависимост от добавените продукти, които могат да бъдат морска сол, морски водорасли, билкови екстракти, ароматични есенции или мляко.



 

Ваната позволява и извършването на тангентор (подводно въздушно–струев масаж). Под водната повърхност, посредством душ под налягане, чрез надлъжни или спираловидно наслагващи се движения се оказва масажиращо действие върху тялото.

 

Прилага се за: подобряване на кръвообращението, тонизиране на мускулите, закалителен ефект при профилактика, овладяване на депресии, прилага се за тонизиране  при отпадналост, психическа и физическа умора, подходящ при борба с целулита и наднорменото тегло, лечение на травми на мускули и стави, фрактури, контрактури, хипотрофия на мускули, болести на опорно-двигателния апарат, периферни неврологични заболявания, сколиоза, спондилоза, дископатии, радикулити и др.

В ДКЦ - II ще се предлага и методът кинозиотейпинг. Той е създаден от японски учен в средата на 70-те години. Представлява аплициране на специална лента, притежаваща еластичност по дължината си и никаква по ширината си. Лентите са от естествен материал, водоустойчиви, не алергизират, дават свобода на движение на пациента. Върху тях не са поставени никакви лекарствени средства, а само специално хипоалергенно, полиуретаново лепило. Посредством тази строго моделираща се еластичност, по време на прилагането му се постига търсения ефект: действа релаксиращо на спастични мускули, подпомага работата на слаби мускули, намалява болката и умората, подобрява подвижността, намалява отока.

Методът може да се прилага при спортни травми, главоболие, сколиоза, ставна халтавост, разтежения, навяхване, изкълчване, спондилоза, миофасциален синдром, всички т.нар „офис” – състояния, лумбалгия, дорзалгия, както и профилактично при здрави хора.

 

Методът кинозиотейпингМетодът кинозиотейпинг 

 

Хидролечебен сектор бе открит в ДКЦ - IIХидролечебен сектор бе открит в ДКЦ - II 

 

 Хидротерапевтична вана AQUADELICIAХидротерапевтична вана AQUADELICIA

 

pa120018_600