Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Седмичен обзор на новините за периода от 4 до 8 май

Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

80% от продажбата на всяка своя картина ще дари Ивета Русева от Добрич за съгражданката й Станислава, която след пътен инцидент няма чувствителност от кръста надолу. Чрез рехабилитация има шанс младата жена, майка на двегодишно дете, отново да проходи. 



Проект на Община Тервел предвижда изграждането на автобусна спирка с отопление и еко насоченост за деца. 

Европейският младежки поп-рок конкурс "Сарандев" е класиран на първо място сред конкурсите и фестивалите в България. Това показва генералното класиране от анкета за детски и младежки конкурси/фестивали в България за 2019 г. - категории "Поп, рок И джаз" и "Многожанрова". 

„Както в град Добрич се решиха проблемите с водата, така ще бъде в най-скоро време и в община Добричка”, заяви управителят на ВиК – Добрич Тодор Гикински на среща, инициирана от кмета на общината Соня Георгиева.

Дара спечели 1 000 лева за благотворителност от "Като две капки вода" с образа на Елица и живите ритми на песента „Вода“. В предаването по Нова телевизия тя обяви, че ще дари сумата за пострадалия при катастрофа Емо Ангелов от Добрич, за който се събират средства за рехабилитация, за да проходи.

MindHub e първият открит клон в Добрич на иновативния клуб по програмиране за деца и младежи на възраст от 6 до 18 години. Основната цел на курсовете е да помогнат за развитието на логическо и аналитично мислене, изучавайки фундаменти в програмирането. 

Талантливата млада певица от Добрич Пламена Костова записа своята първа авторска песен „Заедно”. Тя е посветена на всички, които заради извънредното положение са далеч един от друг, но в сърцата, душите и мислите си са заедно.

Фондацията „Свети Николай Чудотворец“ е раздала 500 ваучера, всеки от който на стойност 20 лева. С тях ще могат да се купуват цветя, домати, краставици, зеле и тиквички от „Чудната градина“.

През октомври се очаква да бъде готов магазинът на "Практикер" в Добрич. Това стана ясно на символичната първа копка за изграждането на хипермаркета в града. 

Уникален трофей от сръндак, добит в Държавното ловно стопанство в Тервел, с оценка над 232,12 точки по системата CIC, е подобрил националния рекорд на България.