Фондацията „Свети Николай Чудотворец“ раздаде 500 ваучера за пазаруване от „Чудната градина“

Общата сума на раздадените ваучери е 10 000 лева

Фондацията „Свети Николай Чудотворец“ раздаде 500 ваучера за пазаруване от „Чудната градина“

Фондацията „Свети Николай Чудотворец“ е раздала 500 ваучера, всеки от който на стойност 20 лева. С тях ще могат да се купуват цветя, домати, краставици, зеле и тиквички от „Чудната градина“, съобщават от социалното предприятие. 


Проектът е финансиран от фонд "Обединени срещу COVID-19", създаден по инициатива на Българския дарителски форум, Фондацията "Америка за България", Посолството на САЩ в България и Американската търговска камара в България. Целта е да се подкрепят местни общности в страната, пострадали от кризата с коронавируса. 

Инициативата започна в началото на април месец и десетки болници, общини, читалища и неправителствени организации са получили подкрепа.

321 ваучера са предоставили от Фондацията „Свети Николай Чудотворец“ на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. Те ще бъдат разпределени на специалисти по здравни грижи и санитарите. 49 са насочили за социални работници, а останалите 130 за семейства на деца и младежи с увреждания. Валидността на ваучерите е до 30 август.

От „Чудната градина“ съобщават още, че неправителственият сектор е застанал твърдо зад тях в трудните времена, за да бъде опазено най-голямото социалното предприятие в България за хора с интелектуални затруднения.