Иновативен клуб по програмиране в Добрич ще учи децата да са създатели, а не консуматори

В Добрич е 19-ият център на MindHub в страната

Иновативен клуб по програмиране в Добрич ще учи децата да са създатели, а не консуматори

MindHub e първият открит клон в Добрич на иновативния клуб по програмиране за деца и младежи на възраст от 6 до 18 години. Основната цел на курсовете е да помогнат за развитието на логическо и аналитично мислене, изучавайки фундаменти в програмирането. 



„Основата идея е чрез програмиране децата да развият ключови умения и да станат създатели, а не консуматори“, каза ръководителят на MindHub в Добрич Богомил Господинов.

Той увери, че уроците за най-малките посетители ще са изцяло съобразени с възрастта им. За децата, които все още не могат да четат, те ще са под формата на картини и предимно ще се занимават с модулно програмиране.  

Ръководителят сподели, че децата и младежите ще бъдат разделени в шест възрастови групи. Във всяка ще има по най-много десет човека, за да може обучението да бъде качествено. Занятията ще се провеждат веднъж в седмицата и с продължителност от два астрономически часа. Учениците ще получават сертификати след успешно завършване на съответния модул. 

Богомил Господинов сподели още, че през лятото има идея да бъде организирана лятна академия при нормализиране на ситуацията с пандемията от COVID-19.

„Децата ще могат да стоят половин или цял ден. При полудневната академия занятията са изцяло свързани с програмиране. При целодневната ще бъдат включени и други дейности, извън MindHub“, уточни той.

Клонът на MindHub се намира в района на Диагностично-консултативния център-ІІ. Записвания могат да бъдат направени чрез платформата на училището по програмиране. Заради пандемията от COVID-19 в момента уроците се провеждат само онлайн. Тази седмица те са безплатни по повод започването на дейността на иновативния клуб в Добрич.