Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Седмичен обзор на новините за периода от 6 до 10 януари.

Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Атанас Дучев Атанасов встъпи в длъжност като заместник-кмет „Финансови – стопански дейности“ в Община Добричка. 


Виктория и Александър са били най-предпочитаните имена за новородени през 2019 година, съобщиха от Националния статистически институт.   

С празничен водосвет за здраве, отслужен от отец Петър, местната администрация на Добрич е отбелязала големия християнски празник Богоявление. 

Започнаха репетициите на кукления спектакъл “Сън“ от Магда Борисова в ДКТ “Дора Габе“

Полицай от Добрич извади Богоявленския кръст от ледените води в Балчик, 20-годишен студент хвана кръста в Шабла, а 23-годишен пожарникар - в Каварна.

“Чернобилска молитва” и “Живот в скалите” са едни от най-заеманите книги в добричката библиотека.

За поредна година екипът на добричкия ресторант „Ел Мундо“ осигури топъл обяд за хора в нужда към социалната трапезария на храм „Света Троица“.  

Каварненци се преклониха пред живота и делото на Христо Ботев.

Отец Велико от храм "Света Троица" благослови деца и младежи от Дневния център за деца с увреждания “Надежда” и Дневния център за пълнолетни лица с увреждания към „Център за психично здраве д-р П. Станчев – Добрич” на големия християнски празник Богоявление.

Шестима възрастни и пет деца от Добрич прекараха няколко часа в снежен капан на пътя Шипка - Бузлуджа. 

Добрич се поклони пред паметта на хоровия диригент и почетен гражданин Маестро Захари Медникаров. 

Кметът Йордан Йорданов поздрави майката на първите бебета на Добрич за 2020 година. Те са близначки с имена Костадинка и Теодора, които градоначалникът дари със сребърни монети. 

Малки шампиони, завоювали медали и купи в общоградското състезание „Аз мога, уча се, спортувам и творя“ се срещнха с кмета на община Добрич Йордан Йорданов. 

Окончателният проект на Общия устройствен план на община Балчик беше одобрен от министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. 

Заместник-министърът на отбраната генерал-лейтенант /о.р./ Атанас Запрянов събра пръст от гроба и лобното място на ефрейтор Запрян Ангов Ганев от Шести конен полк – роден в с. Драгойново, убит и погребан край село Смолница в първия ден на Добричката епопея.