Даряват родилно легло на МБАЛ - Добрич със средства от кампания за събиране на капачки

Ново родилно легло ще получи Отделението по акушерство и гинекология в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич.

Даряват родилно легло на МБАЛ - Добрич със средства от кампания за събиране на капачки

Средствата са събрани чрез кампанията „Капачки за благотворителност – МБАЛ Добрич“, съобщи за Добрич Онлайн един от организаторите Йоанна Койчева.


В продължение на месеци хиляди жители на Добрич и областта събират и предават пластмасови капачки в подкрепа на каузата. Благодарение на тях добричката болница ще получи чисто ново родилно легло, поръчано от Турция. Първоначално доброволците от кампанията са обмисляли да закупят гръцко такова, но се е оказва, че е спряно от производство. 

АГ-отделение получава пациентски монитор благодарение на кампанията за събиране на капачки

Връчиха дарението на АГ-отделението, кампанията за събиране на капачки в Добрич продължава

Йоанна Койчева посочи, че за новата придобивка на Отделението по акушерство и гинекология са предали 5 тона капачки и над 1000 лева жълти стотинки. До решението за закупуване точно на родилно легло са стигнали след разговор с началника на отделението д-р Ивайло Петев. “Старото беше много амортизирано, имаха нужда от ново”, уточни Йоана.

Официалното дарение на родилното легло ще бъде в понеделник. 

Заглавна снимка: Дарение на пациентски монитор на МБАЛ - Добрич от кампанията  „Капачки за благотворителност – МБАЛ Добрич“