Още седем дни “Заедно в час” търси кандидати от Добрич за нови участници в програмата

Организацията търси, обучава и подкрепя хора от различни сфери, които да работят като учители

Още седем дни “Заедно в час” търси кандидати от Добрич за нови участници в програмата

Още седем дни “Заедно в час” търси кандидати за нови участници в програмата си за професионално и лидерско развитие от региона на Варна и Добрич, съобщават от фондацията.


От следващата учебна година организацията разширява обхвата си и ще работи с училища партньори и в двете области.

Всички желаещи трябва да кандидатстват на сайта на организацията до 15-и ноември, петък. Това е първият етап от процеса на подбор за участниците. Одобрените кандидати ще започнат работа в училище през септември 2020-а година, като преди това ще преминат през сериозна подготовка и интензивно обучение.

"Заедно в час" работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование и възможност да реализира потенциала си, независимо от средата, в която живее, както и социално-икономическия си произход. Организацията помага за това нови хора - успешни професионалисти и завършващи студенти, да влязат в системата на българското образование и да работят дългосрочно за положителна промяна в системата и намаляване на образователното неравенство в страната. 

Участниците в програмата на “Заедно в час” получават специално разработени обучения, менторска подкрепа, учителска правоспособност, намиране на позиция в училище, възможности за кариерно развитие, полезни ресурси, финансови стимули, професионални контакти и силни приятелства.

Обучителната програма на “Заедно в час” е специално разработена за ефективно преподаване с фокус върху ученика и включва методи, които помагат на всички ученици да напредват, независимо от първоначалното им ниво. Обученията използват доказали се образователни модели и се адаптира спрямо контекста в България, както и на базата на 10-годишния опит на “Заедно в час”. 

Няма изискване кандидатите да имат учителска правоспособност. Одобрените участници придобиват такава в рамките на програмата в партньорство с български университети. Необходимо е кандидатите да имат завършена бакалавърска степен до 1-ви септември 2020 г., желание за работа с ученици, които имат нужда от повече подкрепа и готовност за работа като учител на пълен работен ден за период от две години. 

“Заедно в час” е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация “Америка за България” и е част от международната мрежа Teach for All на организации, които работят срещу неравенството в образованието в повече от 50 държави по целия свят.