Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Седмичен обзор на новините за периода от 28 октомври до 1 ноември.

Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

На тържествена церемония днес връчиха годишните награди “Добрич” в областта на културата и науката.



По повод 40-ия рожден ден на Архитектурно-етнографският музей „Стария Добрич“ бяха изложени творбите на майсторите - основатели на комплекса и част от пособията, които са използвали. 

Ученици от Добрич се качиха в камион, за да видят къде са “мъртвите точки”, в които шофьорът не може да ги види

Започна традиционната акция „Зима“ на „Пътна полиция“ . Тя се провежда съвместно със Съюза на българските автомобилисти и Българския Червен кръст.

По повод Деня на народните будители учениците от ОУ "Христо Ботев" показаха преписи на Паисиевата история и картички с ликове на възрожденци.

Организират среднощно бягане в градския парк “Свети Георги”.

Правителството определи линията на бедност за 2020 г. Размерът й ще е 363 лв. - с 15 лв. по-висок в сравнение 2019 г.

Учениците от 3 а и 3 б клас в СУ П.Р.Славейков, с класни ръководители Десислава Андонова и Антоанета Йовчева, участваха в литературно четене в Регионалната библиотека „Дора Габе”, посветено на 90 години от рождението на Йордан Радичков.

9-годишно дете почина в дома си в генералтошевското село Кардам. Причината все още не е известна въпреки направената аутопсия.

На девет места в Генерал Тошево ще поставят кутии за събиране на средства, с които да подпомогнат почерненото семейство от село Кардам.

Фестивал на сармата и кюфтето ще се проведе за трети път в Генерал Тошево навръх празника на града – 8 ноември. 

От 11-и ноември в стая 702 в сградата на община Добрич възрастни хора и лица с увреждания могат да подадат заявления за проект “Подкрепа в дома” https://www.dobrichonline.com/novini/55229/vzrastni-khora-i-litsa-s-uvrezhdaniya-mogat-da-kandidatstvat-za-podkrepa-v-doma-po-proekt-na-obshchina-dobrich

Над 250 книги на стойност 4 110 лева бяха дарени на Регионалната библиотека “Дора Габе” от благотворителния маратон в Добрич

По случай Деня на народните будители добричлии поднесоха цветя и венци на паметната плоча на Първото взаимно училище в Добрич