Два артистични дни предстоят в дома на Константина Петкова

Домът на оперната певица Константина Петкова в село Пчеларово за пореден път ще отвари врати за света на изкуството

Два артистични дни предстоят в дома на Константина Петкова

Предвидените мероприятия са в дните 20 и 22 септември. В петък домът на Константина Петкова ще бъде сцена за Акапелната група "Спектрум". В неделя ще гостуват „Подуене блус бенд”, които отбелязват 30 години от своето основаване.



От създаването си през 2012 година Акапелната група "Спектрум" отбелязва редица знакови участия на престижни сцени. Формацията застава отвъд жанровите ограничения и изпълнява музика в петгласна хармония, съчетаваща джаз, етно, поп, фънк и бийтбокс. Акапелната група има многобройни сътрудничества с едни от най-значимите български композитори и изпълнители в сферата на джаза, фолклора, поп музиката и рока – Теодосий Спасов, Орлин Павлов, Александър Бръзицов, Любомир Денев, Васил Петров, Антони Дончев, ФСБ, както и с Биг бенда и Симфоничния оркестър на БНР.

Членове на Акапелната група "Спектрум" са Боряна Йорданова, сопран, Весела Морова, алт, Наско Кулински, тенор, Янко Янков, баритон и Константин Бейков – бас. 

Формацията ще се представи в дома на изявения културен деец Константина Петкова в село Пчеларово, общ. Генерал Тошево, на 20 септември от 17 часа. 

На 22 септември в Артистичния дом на Константина ще гостуват „Подуене блус бенд”, които отбелязват 30 години от основаването си.


Основател и двигател на групата е Васко Кръпката. Започва музикалната си кариера през 1980 година, свирейки като барабанист в група „Паралел 42“ в Скандинавските страни и група „Старт“ на Мими Иванова и Развигор Попов. Унгарският филм „Плешивото куче“, с участието на групата „Хобо блус бенд“, му дава идеята за бъдещето. През септември 1989 година той създава групата „Подуене блус бенд“, която е една от първите блус-формации в България. Песните му са повлияни от края на комунистическия режим. Така Васко се превръща в една от най-популярните фигури в страната в началото на 90-те години.

Изпълнител на китара в групата е Красимир Табаков, Смилен Славщенски - бас и Ники Бакалов - барабани.

„Подуене блус бенд” ще се представят на 22 септември от 12 часа в Артистичния дом на Константина Петкова в село Пчеларово.