Десислава от Добрич: Да бъда част от екипа на “ДжиДжи БиДжи” е едно от най-хубавите преживявания

25-годишната Десислава Димитрова от Добрич вече две години е част от екипа на популярните комици “ДжиДжи БиДжи”

Десислава от Добрич: Да бъда част от екипа на “ДжиДжи БиДжи” е едно от най-хубавите преживявания

Висшето си образование завършва в Икономическия университет във Варна, където седем години живее и работи като оператор в кол център. Споделя, че от малка винаги е обичала да имитира хората около себе си, както и известни личности от телевизионния екран. 




Как стана част от екипа на “ДжиДжи БиДжи”

Никога не съм посещавала професионални школи или клубове. От малка винаги обичах да имитирам хората около себе си, близките и приятелите ми, както и известни личности от телевизионния екран. Дезодорантът и четката бяха неизменна част от инвентара ми, а за гримовете на майка ми - тя най -добре си знае. Общото ми схващане за таланта е, че той е даденост. Не мога да кажа, че съм носила или нося таланта в себе си, а може би, че съм открила това, което правя с удоволствие. С труд и усилия се усъвършенствам.

От много време бях фен на “ДжиДжи БиДжи”. Докато учих, едновременно работих като барман в заведение, където те снимаха скеч. Трябваше им второстепенна роля и приех да я изиграя. След известно време Ивайло, майката, бащата, режисьорът и операторът на “ДжиДжи БиДжи”, ми се обади и попита дали имам желание да се занимавам с това по -сериозно и аз приех. 

Разкажи малко повече за екипа на “ДжиДжи БиДжи”

Екипът се състои от  5 души - Ивайло, Илиян, Йордан, Марияна и моя милост. Доста сплотен екип сме, всеки се занимава с нещо различно в ежедневието, но “ДжиДжи БиДжи” ни обединява в едно. Мисията ни е да отърсим хората от сивото ежедневие за час-два, да ги забавляваме и виждаме усмивките на лицата им. Когато имаме участие в даден град никой няма строго определена задача. Всеки се захваща с нещо и го прави спрямо времето и ресурсите, с които разполага. Когато става дума за снимане на скеч - аз, Марияна, Илиян и Йордан сме актьори, а  с монтажа и заснемането се занимава Ивайло.


Как протича измислянето и заснемането на един забавен клип

Най-често взаимстваме идеи от вицове, които са ни харесали и смятаме, че можем  да ги преработим и заснемем така, че да бъдат онагледени по по-забавен начин. Ивайло определя кой  от нас да изиграе даден образ. 

Всички даваме идеи за мястото, сюжета, сценария, инвентара, грима и най-дребните детайли, които отсяваме, за да дадем най-доброто на феновете. 

Колко време отнема научаването на репликите, заснемането и обработването на един клип

Нямаме строго определен сценарий и не мога да кажа с точност, но около 30 минути са ми достатъчни, за да се запозная с текта и идеята. Имаме примерен сценарий. По него се водим, но пред камерата имаме пълна свобода за импровизация. А понякога, имайки тази свобода, стават страхотни кадри.  


Имаш ли любим скеч на “ДжиДжи БиДжи”

Нямам само един любим, но най-много са ми на сърце  “Седемте двойки” и “Мило, дай да покарам”. Това са едни от първите скечове, които ме запознаха с творчеството на “ДжиДжи БиДжи”.

А любим образ

Любимият ми образ е Шушана. Тя е типичната необразована и неправилно говореща български език ромка. В началото ми беше доста трудно да свикна с нея. Сега на всяко едно участие нямам търпение да изляза на сцената и да бъда в "нейната кожа".

Имала ли си ситуации, в които си била тъжна, но е трябвало да излезеш с усмивка на лице и да забавляваш публиката 

Имало е такива ситуация, но нито екипът, нито зрителите са знаели за това. Излизам на сцената и просто съм друг човек, който трябва да изпълни мисията си - да забавлява хората, без значение какво му е в душата и в съзнанието. Работата си е работа и не трябва да смесва с личните проблеми. Смея да твърдя, че успявам да разграничавам двете неща. 

Може ли човек да изкарва прехраната си с подобни занимания в България?

Смятам, че е абсолютно възможно, но трябва да отдадеш цялото си време и да не се занимаваш с нищо друго.


В кои градове сте представяли комедийни скечове?

Доста градове обиколихме последната година и със сигурност ще забравя някой, затова ще изброя няколко. Гостували сме в Разград, Сливен, Шабла, Бургас, Габрово, Каварна, Провадия и за втори път гостуваме в родния ми град Добрич.

Би ли приела да вземеш участие във филм с жанр драма?

Коя жена не би приела да участва, в кръвта ни е драмата, хаха.

Ако имаш възможност да си част от екипа на известна комедия, коя ще е тя?

Комедия, в която участва Роуън Аткинсън. Уникален е! 

Имаш ли други хобита и занимания, какво правиш през свободното си време?

В момента доста сериозно се интересувам от арт гримиране. До голяма степен е обвързано с това, с което се занимавам, но за сега е чисто любителски и с уроци от влогъри.


Често ли се прибираш в Добрич и липсва ли ти градът?

Не се прибирам много често, тъй като ангажиментите и работата ми не го позволяват. Градът не ми липсва толкова, колкото семейството и малкото останали приятели, избрали да останат да живеят в Добрич.

Както Добрич Онлайн писа “ДжиДжи БиДжи” ще разсмива добричката публика на 11 юли от 19 часа в Общинския младежки център “Захари Стоянов”.

Десислава Димитрова е категорична, че да бъде част от екипа на “ДжиДжи БиДжи” е едно от най-хубавите неща, които са се случвали в живота й. 

“Не съм предполагала, че един ден ще бъда част от “ДжиДжи БиДжи”. С тях имам уникални  преживявания, пътувания, много положителни емоции в личен и професионален план. И не на последно място - имам страхотни приятели и колеги. Благодаря им”, каза в заключение тя.