Мъж от Добрич ще плаща глоба за пътно нарушение, извършено в Германия

Окръжният съд призна финансова санкция, наложена в Германия на мъж от Добрич заради нарушение на разпоредбите за движение по пътищата.

Мъж от Добрич ще плаща глоба за пътно нарушение, извършено в Германия

33-годишният М.Р. е бил санкциониран за това, че на 30 август 2017г., като водач на лек автомобил, движейки се по федерална автомагистрала в посока Дортмунд, е превишил максимално допустимата скорост извън населени места с 58 км/час. Българският гражданин е пътувал със 118 км/час при разрешена в района максимална скорост от 60 км/час.
Заради извършеното нарушение германските власти са постановили българинът да плати общо 265 евро - глоба от 240 евро и 25 евро за направените по административното производство разходи. Решението за налагане на глобата е влязло в сила в края на ноември 2017 година.

Производството в Окръжния съд беше образувано въз основа на изпратено преди седмица от Федерална служба „Правосъдие”, Германия удостоверение за прилагане на принципа на взаимно признаване на финансовите санкции, наложени в държави - членки на Европейския съюз.

От данните по делото стана ясно, че мъжът вече е извършил частично плащане на санкцията в размер на 150 евро. Окръжният съд приспадна тази сума и постанови, че подлежащото на събиране вземане възлиза на 115 евро, равностойни на 224.92 лева.

Съдебният акт подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна в 7-дневен срок.