Google+ пусна и игри

Новата социална мрежа Google+ добави игри към предлаганите услуги, включително изключително популярната Angry Birds, в борбата си да измести Facebook като център на социалния онлайн-живот.

Google+ пусна и игри
Искаме да направим играта онлайн също толкова забавно и също толкова значимо, колкото играта в реалния живот, заявява вицепрезидентът по инженерните въпроси на Google Вик Гундотра в блог.

"Когато сте готови да играете, страницата Games ви очаква". Освен глобалната сензация Angry Birds, сред първите предложения в Google+ са и Bejeweled Blitz, Zynga Poker, и Dragon Age Legends. Google създаде късно своя социална мрежа, но новият сайт Google+ се разрасна бързо, като събра над 10 милиона потребители от откриването си на 28 юни.

Google+ е и най-бързо разрастващата се социална мрежа в историята, но Facebook все още има сериозна преднина с общо над 750 милиона членове по света. Игрите са сред най-популярните забавления във Facebook.

Производителите подчертават, че едно от основните предимства на Google+ пред конкуренцията е възможността онлайн-контактите да се разделят в различни "кръгове", като информацията може да се споделя само с членовете на определен кръг. Във Facebook новите съобщения по принцип се споделят с всички онлайн "приятели".
 
Източник: News.bg