Национал подсилва Добруджа

ХК Добруджа привлече звездата на пряк конкурент - Спартак (Варна). Добрички бизнесмен обеща финансово рамо на хандбалния клуб.

Национал подсилва Добруджа

Капитанът на ХК Спартак (Варна) Чавдар Чернев ще подсили Добруджа. Опитният национал на България е играл още за Локомотив (Варна) и Шумен, с които е ставал шампион на страната. Въпреки че в досегашната си кариера Чернев винаги е играл срещу Добруджа, той е в отлични отношения с добричката публика. След всеки мач срещу жълто-зелените той е поздравявал добричката агитка за неповторимата атмосфера, която единствено тя създава на хандбални мачове в България.


 

В Добруджа се завръща и юношата на клуба Тансер Надир, който идва от Локомотив (Варна).

 

Президентът на Добруджа Георги Андреев съобщи, че е провел среща със собственика на фирма Веник Веселин Велев. Добричкият бизнесмен, който многократно досега е помагал на спорта в Добрич, е обещал подкрепа и на хандбалния тим.

 

Отборът обаче се нуждае от още спонсори за да постигне добри резултати в евротурнирите и да атакува отново финалите на родна сцена, сподели Георги Андреев.

 

Ще направим всичко възможно залата в Добрич да може да приеме мачове от евротурнирите и да домакинстваме на Улим-Алексия (Молдова) в зала "Русалка", допълни още Андреев. Добруджанци ще се опитат да си осигурят добър аванс в първия мач пред своя публика срещу молдовците преди реванша от първия кръг за КНК. За седма поредна година хандбалистите на Добруджа ще представят Добрич на европейска сцена.