Автобус изгоря на „Хемус”

Автобус, превозващ 16 пътници по линията София-Тетевен-Рибарица изгоря в движение. Бързата намеса на шофьора е спасила пътуващите.

Автобус изгоря на „Хемус”
Пореден инцидент с автобус, който по чудо се размина без жертви, стана на магистрала "Хемус".

Рейсът с 16 пътници пътувал по редовната линия от София за Рибарица през Тетевен. Той пламнал в движение и изгорял изцяло близо до разклона за Ябланица.

При инцидента няма пострадали, съобщи МВР.

Първоначалният оглед сочи, че причина за пожара е късо съединение в ел. инсталацията в задната част на автобуса. Според полицията благодарение на бързата реакция на шофьора пътниците са били изведени навреме и спасени от огъня. Не е пострадал и багажът им.

След като пътниците напуснали автобуса, огънят го обхванал целия. Пожарът бил потушен от огнеборци, пристигнали бързо на мястото на аварията.

Образувано е досъдебно производство и ще бъде проведено разследване.

Автобусът е нов, произведен е през 2003 г., с марка „Митцубиши Престиж”. Минал е всички необходими прегледи.

Пожарът на магистрала „Хемус” става месец след като на магистрала „Тракия” се обърна автобус, пътуващ от София за Бургас. При жестоката катастрофа загинаха 8 души.

Късно снощи трима души загинаха, а двама бяха тежко ранени след като автомобил Ауди се е блъсна в ТИР в района на Долни Дъбник.

Пак ТИР стана причина за инцидент на Околовръстното на София в близост до квартал Филиповци. Той се преобърнал на пътя, но при инцидента няма пострадали.