Следпразничен детокс в три лесни стъпки

Великден е сред най-хубавите християнски празници. Цялото семейство се събира около трапезата, всички са усмихнати и сплотени.

Следпразничен детокс в три лесни стъпки

Е, когато обаче вече празниците са зад гърба ни усещаме неприятното чувство от преяждането с пухкави козунаци, агнешко месце и какво ли не. Само за дни задръстваме организма си с вкусни, но и доста калорични храни. Пролетта вече е тук, така че няма време за губене. Време е за детокс!



1. Пийте много вода

Пийте не по-малко от 2 л. вода на ден. Така ще се изчистят всички токсини от високия прием на захар и наситени мазнини през уикенда. Пиенето на вода ще ви накара да се чувствате свежи, доста по-енергични и чисти. Когато искате да хапнете нещо с повечко мазнини и захар, изпийте 2 чаши вода, така желанието ще отмине.

2. Изгорете калориите

Излишните калории не искат само режим в храната, а и спорт. Добре е да отделяте поне 30 мин. на ден за джогинг, разходка или фитнес. Изберете нещо, което да ви доставя удоволствие. Кардио тренировките са сред най-приятните през този сезон, но не забравяйте, че силовите пък горят най-много калории. И когато става въпрос за спорт, той идва неотлъчно с добра порция здравословна храна, за да не изтощим тяло си.

3. Спете повече

Когато сме недоспали, често тялото ни сигнализира, че изпитваме глад, жажда или раздразнение. Добро качество на съня е наистина важно за оптималния метаболизъм, енергия и мозъчна функция. Много често ядем сладко, когато имаме липса на сън или хапваме набързо някоя вредна храна. Пиенето на енергийни напитки и кофеин също води последствията след себе си, като дехидратира организма.

Така, че опитайте се през почивните дни да си легнете с час по-рано, да хапвате свежи салати и да пиете много вода.