Разкриха дарителска сметка за наемане на адвокат във Флорида за защитата на Желяз Андреев

Дарителска сметка, на която да се набират средства за наемане на адвокат във Флорида, който да се заеме със защитата на 29-годишния Желяз Андреев от Добрич, разкриха близките му. Те съобщават, че към момента са събрани 700 лева и благодарят на всички, които са допринесли.

Разкриха дарителска сметка за наемане на адвокат във Флорида за защитата на Желяз Андреев

Близките на младия мъж посочват, че са необходими добри адвокати поради сериозността на обвиненията. В групата „Да спрем екстрадирането на Желяз” те споделят, че обществените защитници в САЩ са неопитни и ангажирани с толкова много дела, че според статистика отделят средно по 2 минути на ден за работа по един случай. „Случаят на Желяз изисква опитен адвокат, който може да отдели повече време. Молим ви не само за финансова подкрепа, но и за препоръки за добър адвокат по Наказателно право във Флорида (Criminal Defence)”, пишат близките. Те споделят, че са се свързали с няколко адвоката, намерени в интернет. Според получените оферти защитата на Желяз Андреев ще е между 30 000 и 50 000 долара.

Прозрачното и целесъобразно използване на събраните средства ще бъде подсигурено от обществен съвет за наблюдение, посочват близките на добричлията. В съвета ще се включат омбудсманът на Република България, адвокат и представител на обществото.

В случай, че делото по екстрадиция на Желяз завърши благополучно и не се налага наемането на адвокат в САЩ, средствата ще бъдат дарени на проекта „Къща на децата“: http://nmd.bg/campaigns/kashta-na-detsata/opisanie/

Дарителска сметка за набиране на средства за адвокатска защита в САЩ за Желяз Андреев:



Сметка: 70001523245831
IBAN: BG24UNCR70001523245831
Валута: BGN
BIC: UNCRBGSF
Титуляр: Желяз Михайлов Андреев