Още едно дело за изнасилване срещу Строс-Кан

Адвокатите на френската журналистка Тристана Банон внасят днес в съда иск с обвинение за изнасилване срещу Строс-Кан.

Още едно дело за изнасилване срещу Строс-Кан
Още едно дело за опит за изнасилване ще бъде заведено днес срещу Доминк Строс-Кан от френската журналистка Тристан Банон.

Тристан, която е кръщелница на втората жена на Строс-Кан, имала насрочено интервю, което той настоял да се случи не в кабинета, а в дома му.

Той заявил на 23-годишната тогава Банон, че ще отговаря на въпросите и само ако го държи за ръка, но междувременно започнал "да се държи непристойно и агресивно, като разгонено шимпанзе", стигнало се до там, че той я съборил на пода и започнал да сваля дрехите й.

Когато разбрах, че той действително ще ме изнасили изпаднах в ужас и започнах да го удрям с обувката си, разказала Банон.

По думите и инцидентът е станал през 2002 година. Тогава нейната майка, високопоставена активистка на Френската социалистическа партия, я разубедила да се обърне към полицията и съда.

За опита за изнаселиване Банон за пръв път разказалав телевизионно интервю още през 2007 година.

Тя обяснила досегашното си мълчание с факта, че осем години всички и обяснявали, че няма никакъв шанс да получи правосъдие, а само ще съсипе кариерата си.

Строс-Кан от своя страна ще подаде иск срещу нея, обвинявайки я в клевета и нарича плод на фантазията твърденията на 31-годишната журналистка.

Междувременно американският вестник The New York Post продължава да публикува скандални и компрометиращи твърдения за живота на камериерката, която на 14 май тази година обвини Строс-Кан в опит за изнасилване.

Вестникът дори твърди, че камериерката, която райнонната прокуратура е настанила под охрана в хотел, продължава да проституира и да приема клиенти.

Според източник на вестника след 1 юни тя била посещавана от богати клиенти, настанени в хотел Sofitel и от служители на хотела-шофьори на лимузини и портиери.

Ако се докаже, че тя е  давала лъжливи показания пред следствието емигрантката е заплашена от глоба и депортиране, а ако е лъгала под клетва - и от седем години затвор, пише британския The Daily Telegraph.