Хари Потър преборил алкохолизма

Актьорът Даниел Радклиф призна, че докато снимал филмите за Хари Потър се пропил, като само по щастлива случайност това не станало публично известно.

Хари Потър преборил алкохолизма
Актьорът Даниел Радклиф, който стана световноизвестен с ролята си на Хари Потър, признава пред списание GQ, че още когато бил 11-годишен злоупотребявал с алкохола, но съумял да се справи със зависимостта си.

В интервю за списанието той за пръв път признал, че след успеха на сагата за Потър в продължение на няколко години бил очарован от живота на знаменитостите, но се оказало, че забавленията винаги са тясно свръзани с употребата на алкохол.

"Аз не са давах сметка, че този начин на живот никак не ми подхожда и трябва да си призная, че страничният ефект от него стана алкохолизмът."

21-годишният Радклиф добавил, че само по щастлива случайност неговата пристрастеност не е станала публично известна, защото имало много случаи, когато той е изпадал в неадекватни състояния, пише и The Telegraph.

Даниел взел решение да скъса с алкохола през август 2010 година, когато започнали снимките на последния филм за Хари Потър и оттогава изобщо не е докосвал алкохол.