Ученици от СУ "Св. Климент Охридски" - гр. Добрич посетиха Възрожденското училище в Стария Добрич

По случай 1 ноември - Денят на народните будители, днес ученици от 2 "А" клас в СУ "Св. Климент Охридски" - гр. Добрич посетиха Възрожденското училище в ЕК "Стария Добрич".

Ученици от СУ "Св. Климент Охридски" - гр. Добрич посетиха Възрожденското училище в Стария Добрич



В класната стая от миналото учениците от музикалната паралелка на училището за таланти изпълниха няколко от възрожденските песни, които са научили за Деня на народните будители.


Децата разгледаха класната стая на Възрожденското училище в Стария Добрич и научиха много интересни факти за първия учитл в нашия град.


 Учениците се запознаха с първата българска азбука - глаголицата, прочетоха част от буквите и научиха как да ги изписват в пясъка, както са правили учениците във Възрожденското училище.


Днешното събитие е част от поредицата интердисциплинарни уроци във Възрожденското училище на ЕК "Стария Добрич",с които стартира Програмата на иновативно средно училище "Св. Климент Охридски". Интердисциплинарните уроци ще поставят малките ученици в активна позиция, ще предизвикат интерес и ще развият умения за помбиниране на придобитите знания с цел трайност и задълбоченост. "Изнасянето" на уроците извън класната стая ще мотивира желанието у малките ученици да търсят, изследват и изучават.