Празник на анимацията в ДГ "Първи юни" - Добрич

Днес, детска градина „Първи юни“ №17 в Добрич празнува световния ден на анимацията. Мики Маус, Том и Джери, Рапунцел, Миньоните, Батман и още много, много герои оживяха в групите на детската градина.

Празник на анимацията в ДГ "Първи юни" - Добрич

Всички деца гледаха първия създаден анимационен филм, който за тяхна изненада бе черно-бял. Научиха за художникът – изобретател Емил Райно, който през далечната 1892г. в Париж показва невиждано до тогава зрелище, а именно оптически театър, който показва движещи се картинки.




Днес анимацията присъства всеки ден в живота на децата и затова те с радост приеха предизвикателството и влязоха в ролята на различни анимационни герои. Всички деца от първа група „Бонбон“ бяха в костюми на любими образи от филмчета. След като играха и се забавляваха в групата решиха да се похвалят с новата си визия на всички от детската градина, а накрая заедно си направиха и снимки.

Най- големите – децата от подготвителните групи пък изрязаха комикси и си направиха собствено анимационно филмче. Други си оцветиха и направиха маски, с които влязоха в ролята на съответния герой. Има и нарисувани муцунки, които цял ден ще живеят в облика на любимия образ.


 

В трета група учителите влязоха в ролята на репортери и интервюираха децата, които надълго разказваха от кое фимлче са герои и какво се случва с тях. „Запечатаха“ образите на снимка в рамка, изработена специално за празника.

През това време в групите на екран се показваха най-различни анимационни филми, звучеше любима музика.