172 141 са избирателите в област Добрич

172 141 са имащите право да гласуват на вота в неделя. Секционните избирателни комисии в област Добрич са общо 383, съобщи председателят на РИК - Добрич Ивелина Илиева.

172 141 са избирателите в област Добрич

В град Добрич ще бъдат разкрити секции в следствения арест, болницата и дома за възрастни хора. Възможност за гласуване ще има и в Карвуна, Тузлата, МБАЛ - Балчик, Дом за стари хора - с. Полк. Савово. В община Генерал Тошево избирателите с увреждания ще бъдат посещавани в дома си от подвижна секция.


3 са сигналите, постъпили досега в РИК - Добрич. Всички те са за поставяне на агитационни материали на нерегламентираните за целта места - пенсионерския клуб на улица Дионисополис в Балчик, читалището в Тервел и сградата на НАП в Добрич. Върху фасадата на Националната агенция по приходите са разлепени плакати на "България без цензура", а решението на РИК е те да бъдат незабавно премахнати.

Районната избирателна комисия е в готовност за провеждането на изборите за Европейски парламент на 25 май, съобщи председателят й Ивелина Илиева.