Писмеността – начин на употреба

Книга... В днешно време това е нещо страшно, едва ли не табу за нас - учениците! Ако се върнем назад с 30-40 години, един нормален 16-годишен младеж има прочетени минимум 100 книги. А сега повечето на тази възраст четат само статусите във фейсбук и корицата на някое списание.

Писмеността – начин на употреба

Писмеността, която ни се е запазила толкова много години, сега е в такова окаяно състояние. Толкова сме мързеливи, че вместо да пишем на родния си език, пишем с латински букви ... А правописни грешки ... Колкото щеш.



Макар че скоро навлязоха електронните книги, пак са малко хората, които четат. И тези малкото, които са останали, са на средна възраст. Те са запазили огъня на четенето на книги.

Аз зная – на теория, че колкото повече книги четеш, толкова повече тренираш мозъка си и ставаш по-мъдър с повече информация. Преди е било модерно да се чете, но сега не е...

Ако четеш книги си странен за останалото тъпо общество и си различен от другите деца. И от страха да си различен, ставаш тъп като тях, за да не те отхвърлят.

Може да си умен, но да не можеш да се реализираш заради страха...
А иначе – хвалим книгата на всеки 24 май...

Светослав Иванов
IХ а клас
СОУ „П.Р.Славейков”