С близо 4 милиона лева реконструират центъра и улици в Тошево

Малкият добруджански град спечели 3 750 000 лева от общо 500 000 000 лева за цялата страна по публичната инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите".

С близо 4 милиона лева реконструират центъра и улици в Тошево

Община Генерал Тошево кандидатства с един проект - "Реконструкция на централен градски площад, междублокови пространства, улична мрежа, тротоари и улично осветление", който е одобрен. 



Строителните работи, които ще се реализират са реконструкция на централен градски площад – смяна на старата настилка и полагане на нова, подмяна на осветителни тела и монтаж на нови такива, асфалтиране на паркингите пред блоковете; благоустрояване на вътрешното квартално пространство между блоковете по ул „Трети март” и ул. „Димитър Благоев” (около блоковете на ТПК и ДЗИ) – ще се извърши полагане на асфалтова настилка и бордюри, монтаж на отоци, подлагане на нови тротоарни плочи, монтаж на пейки и осветителни тела; подмяна на тротоарната настилка в СОУ „Никола Й. Вапцаров”, заедно с това ще бъдат изградени две рампи за инвалиди към входа на училището, както и ще бъде обособена зона за отдих в прилежащата градинка; рехабилитация на улиците „Велико Маринов”, „Никола Вапцаров”, „Добри Чинтулов”, „Христо Ботев” – от „Черно море” до „Йордан Йовков”, „Патриарх Евтимий” – от „Добруджа” до изхода за Балчик.

С този проект ще се подобри цялостният облик на градската среда в Генерал Тошево, което ще допринесе за повишаване качеството на живот и ще създаде възможност за подобряване на условията за придвижване и достъп до обществено значими сгради. Заедно с това, като приоритет в стратегическите цели на общината за 2014 година, при изпълнението на благоустройствените дейности по проекта, е заложено да бъдат открити и нови работни места. Строителните работи ще започнат в средата на годината.