Балчик се побратими с руския град Тамбов

Днес кметът Николай Ангелов и неговият руски колега Алексей Кондратиев подписаха договор за сътрудничество в присъствието на генералния консул на Русия във Варна Юрий Соловьов, Николай Калинов - президент на Областната търговско-промишлена палата в Тамбов, секретаря на Община Балчик Марияна Ангелова и зам.-кмета Митко Петров.

Балчик се побратими с руския град Тамбов

Преди да положи подписа си кметът Николай Ангелов изрази увереност, че независимо от разликата в мащабите на двата града Общината ще се постарае да бъде равноправен партньор на 300-хилядния руски град. По думите му контактите между градовете няма да бъдат само на ниво официални лица, а ще има културен, спортен и бизнес обмен.
В отговор Алексей Кондратиев каза, че дружбата се определя от отношенията, а не от размера. Той подкрепи колегата си в идеята за широк обмен между двата града и отправи покана към представителите на бизнеса, спорта и културата да посетят Тамбов в скоро време.

След като двамата ръководители подписаха договора, генералният консул Юрий Соловьов приветства присъстващите и обяви, че ще бъде гарант за изпълнение на поетите ангажименти между двата града.