Множество кражби на пътни знаци в Област Добрич

Областно Пътно Управление – Добрич отчита тенденция за вандалско отношение към вертикалната сигнализация по републиканската пътна мрежа. Масово се прострелват, изкривяват и дори изтръгват пътни знаци и табели. От началото на февруари 2011 година са констатирани три кражби на знаци от група "Д25”, обозначаващи, че за използването на пътя се изисква платена винетна такса. Кражбите са станали на пътищата за селата Победа, Житница и Владимирово.

Множество кражби на пътни знаци в Област Добрич
Неизвестни извършители миналата седмица са изтръгнали с бетона и съборили на земята новопоставени знаци по път Добрич-Ген.Тошево. Сигнализацията е част от изпълнението на дейностите по ЛОТ 6. Участъкът на вандалския акт е сравнително голям от с. Ген.Колево до Ген. Тошево.

ОПУ-Добрич апелира, ако станете свидетел на подобни деяние да сигнализирате на дежурния телефон 058/655 177 или на тел 112.

Според чл. 53 от Закона за пътищата с глоба от 300 до 2000 лв. се наказват физически лица, които нанасят повреди или унищожават пътища, пътни съоръжения и принадлежности на пътя.

ОПУ-Добрич през 2010 година е поставило 72 табели и знаци в обхвата на републиката пътна мрежа. Една част от тях са поставени на нови километрични положения, но по-големият брой са възстановени, след като са били откраднати или повредени. Най-много са поставените пътни знаци на територията на Районна пътна служба–Балчик. Там са подменени 36 знака.