Мъж се запали пред президентството; Данъкът върху авансовата лихва отива на съд

Райков: Служебният кабинет ще е работлив, а не бъбрив; Оправдаха Наглите за още 2 отвличания

Мъж се запали пред президентството; Данъкът върху авансовата лихва отива на съд

Служебен кабинет.


„Новинар":

Райков: Служебният кабинет ще е работлив, а не бъбрив

Още от самото начало държа да кажа, че този министерски екип ще бъде работлив, а не бъбрив. Той ще има комуникационна култура с медиите, но трябва да бъде оставен да работи и аз много разчитам на медийната подкрепа и независимост". Това заяви служебният премиер Марин Райков минути, след като Бойко Борисов сдаде властта в Гранитна зала на Министерския съвет. Той подчерта, че служебното правителство може да управлява без парламент и собствен бюджет, но не може да управлява без доверието на хората.


Наглите".

„Стандарт":

Оправдаха Наглите за още 2 отвличания

Бандата за отвличания Наглите няма нищо общо с похищенията над митничаря Георги Георгиев-Пурата и наркотрафиканта Васил Маникатов, реши Софийският апелативен съд. Така прокуратурата, която на втора инстанция поиска затвор за всички 8 подсъдими за общо 12 отвличания, за пореден път се провали по знаковото дело. Председателят на състава съдия Мария Митева подписа решението си с особено мнение, защото смята, че делото трябва да бъде върнато за ново разглеждане на първа инстанция заради допуснати съществени процесуални нарушения от страна на обвинението. Апелативните магистрати потвърдиха размера на присъдите от 2 април 2012 г. на половината Нагли, без да отличат тартори сред тях.


Октай.

„24 Часа":

Прокуратурата издирва биячите на Октай Енимехмедов

Досъдебно производство срещу неизвестен извършител образува Софийска районна прокуратура във връзка с побоя над Октай Енимехмедов, автор на опита за покушение срещу Ахмед Доган, съобщава Нова тв.
Бившият лидер на ДПС беше атакуван от 25-годишния Октай с газов пистолет по време на конференцията на партията в НДК 19 януари. Младият мъж от турски произход се качи на подиума и на няколко пъти, но безуспешно, се опита да произведе изстрел с оръжие, насочено към главата на Доган.

 

Трагедия.

„Дума":

Мъж се запали пред президентството

Мъж на 51 години се самозапали пред очите на минувачи малко след 13,30 ч. вчера пред сградата на президентството. Според свидетели той се е залял с течност от туба и е пламнал, но не е казал нищо преди това. Няколко служители на НСО веднага се втурнаха с викове към мъжа и започнаха да го гасят с пожарогасител, видя репортер на ДУМА. Човекът остана да лежи пред фонтана в съзнание, докато офицерите от НСО и случайни минувачи се обаждаха на Бърза помощ. Видимо лицето му бе обгоряло, а до него лежаха дрехи, превърнати в пепел. В продължение на няколко минути мъжът лежеше, размахвайки ръце, а хора от близките институции гледаха объркани и притеснени.

 

Данъци.

„Труд":

Данъкът върху авансовата лихва отива на съд

Омбудсманът препоръча на Агенцията за метрологичен и технически надзор да направи извънредна проверка на средствата за измерване в централите на трите електроразпределителни дружества. Омбудсманът Константин Пенчев оспори в Конституционния съд (КС) даденото частично обратно действие на новия данък "лихва".
Пенчев настоява да бъде отменен текст от Закона за данъците върху доходите на физическите лица, свързан с депозитите, по които лихвата се изплаща предварително. Разпоредбата гласи, че "при авансово изплащане на дохода от лихви същият се счита за придобит на датата на падежа на депозита или на датата на предсрочното му прекратяване".