Борисов назначи нов шеф на ДКЕВР и му нареди - чистка

Юлиана Иванова ще е новият шеф на ДКЕВР. Кандидатурата й беше представена на правителственото заседание от зам.-министъра на икономиката Евгения Харитонова.

Борисов назначи нов шеф на ДКЕВР и му нареди - чистка

Предложението е Иванова да довърши мандата на уволнения Ангел Семерджиевв като председател на ДКЕВР, който изтича след 2,5 години.


 

Иванова има инженерно образование и дългогодишен опит в работата с чужди компании като RWE, посочи Харитонова и добави, че преди "Белене" RWE са се интересували от изграждане на нови блокове в Марица Изток и Юлиана Иванова е имала определяща роля във въвеждането на компанията в България.

 

Премиерът Бойко Борисов изтъкна, че Юлиана Иванова разбира от материята и подчерта, че й предстои да свърши доста работа.


„Всичките батаци 10 години назад... трябва да направи необходимото да подмени хората такива, които няма да ходят на семинари, няма да четата лекции", каза Борисов и добави, че това от последните дни е абсолютен конфликт на интереси.

 

Към задачите на новия шеф на ДКЕВР той включи и да се отговори на ВМРО, които са представили искане и мотиви, а също незабавно да се изисква проверка от Сметната палата.


„Отнемане на лицензите на тези, които са карали през просото, ако има такива; санкции, безкомпромисност" - категоричен е Борисов. И за всичко, което излезе да се сезира прокуратурата директно, разпореди още той.