Времето днес

Средиземноморски циклон, преминаващ през Гърция и Егейско море, ще определя времето в близките дни, което ще е доста студено. Температурите ще паднат до минус 7 градуса.

Времето днес
Ще има обилни снеговалежи, но главно в югоизточната половина от страната интензивни. В по-голямата част от страната ще се образува снежна покривка. В Източна България и по планинските проходи ще има снежни виелици и ще се образуват навявания, а движението ще е затруднено. Очакваните температури ще бъдат от минус 4 до минус 7 в североизточните, до около 4 в крайните югозападни райони.

В София очакваната температура е около минус 2. Над Черноморието ще бъде облачно и ще превалява сняг. Вятърът ще бъде умерен и силен от североизток, към края на деня вече от север. На моменти ще достига до 15-20 м/сек. Максималните температури ще бъдат от минус 3 до 1 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще е облачно и мъгливо. Ще превалява сняг. В Рило-Родопската област снежната покривка ще се увеличи значително. Вятърът по високите части ще е умерен и силен от югоизток. Температурите ще се понижат и на височина 1200 метра дневната ще бъде около минус 5, на 2000 метра - около минус 10 градуса.