Диетолози посочиха 10-те най-вредни храни

Един от най-сериозните проблеми, които срещаме в ежедневието е неправилното хранене и последиците от него

Диетолози посочиха 10-те най-вредни храни
Нездравословното хранене е прекият път към затлъстяването, сърдечните заболявания и болестите на стомашно-чревния тракт, предупреждават диетолози, които са съставили списък на 10-те най-вредни храни. Ето 10-те най-вредни храни за организма, които е добре да бъдат избягвани:

1. Дъвчащи бонбони - всички видове!

2. Чипс (всички видове - както царевичните, така и картофените) – те са вредни за организма, защото представляват смес от въглехидрати и мазнини в обвивка от оцветители и заместители на вкусове.

3. Сладки газирани напитки - смес от захар, химия и газове. Те способстват за бързото разпределяне на вредните вещества в организма и са особено вредни с голямото си съдържание за захар.

4. Шоколадовите вафли, сладки и бисквити – в тях има твърде много калории и химия.

5. Кренвирши и салами - никога не можем да бъдем сигурни от какво са направени.

6. Мазно месо - ускорява процеса на стареене на клетките и способства за появата на сърдечно-съдови заболявания.

7. Майонеза - много калоричен продукт, който съдържа изключително количество мазнини, въглехидрати, оцветители, подсладители, заместители и т.н. Към вредните продукти от този тип могат да се добавят кетчупът и различните сосове, които освен оцветители и заместители на вкусовете може да съдържат и генно-модифицирани продукти.

8. Макаронени изделия за бързо приготвяне - те са чиста химия и доказано нанасят вреди на организма.

9. Сол - повишава кръвното, нарушава киселинно-солния баланс в организма, способства за натрупването на токсини.

10. Твърд алкохол - дори в малки количества пречи на усвояването на витамините и останалите полезни за организма хранителни вещества. Освен това той съдържа и изключително много калории.
 
Източник: БЛИЦ