Инфузионна терапия за укрепване на имунитета през есента

Изпратихме лятото и сме готови да приветстваме есента. Но наред с красивите пейзажи и пъстрите килими от паднали листа, есента се свързва с вируси и настинки. За да се предпазим от тях, е важно да подкрепим имунната си система. Един от методите, чрез които това може да стане, е т.нар. инфузионна терапия. Днес ви разказваме какво представлява и защо е отличен помощник в борбата с есенните грипове.

Инфузионна терапия за укрепване на имунитета през есента

 



Инфузионна терапия - какво представлява и кога се препоръчва?


Инфузионната терапия е такава терапия, при която се внасят витамини, минерали и антиоксиданти директно във венозната система. Тя е алтернатива на оралния прием на лекарства и добавки. Основно нейно предимство е, че резултатите се наблюдават в пъти по-бързо.

Причините, поради които може да се прави инфузионна терапия, са много и различни. С инфузионните бустери може да се цели например детокс, укрепване на имунитета, пречистване черния дроб, по-бързо възстановяване след прекарана настинка. Инфузионните терапии се препоръчват и когато пациентите не могат да приемат лекарства по орален път. 

Инфузионни терапии - предимства и ползи


      Моментално действие - Вече споменахме за това нейно основно преимущество. С инфузионните бустери течностите и лекарствата се доставят директно до кръвоносната система. Всички знаем, че приемът на лекарства е свързан с преминаване през храносмилателния тракт. При инфузионните терапии веществата се доставят директно до организма. Често пациентите усещат прилив на енергия след приключване още на първата процедура.

      Възможност за регулиране съдържанието на инфузиите - Ако си представим инфузионната терапия като коктейл от различни вещества, трябва да кажем, че специалистите могат да определят колко точно от коя съставка да сложат. Инфузионната терапия може да бъде персонализирана спрямо нуждите и здравословното състояние на конкретния пациент. На база установени дефицити, лекарите предлагат персонализирано лечение и преценят състава на IV бустерите. Това елиминира опасността от предозиране.


      Подходяща за различни заболявания - И за това нейно предимство ви загатнахме. Инфузионната терапия е отлична опция при много заболявания и състояния, които изискват прием на витамини, минерали, лекарства. Ефектът от нея може да е хидратиращ, подмладяващ, детоксикиращ, повишаващ имунитета. Зависи какво е съдържанието на бустера.

      Може да се прави през цялата година - Есенният период е чудесен период за инфузионна терапия, тъй като често е съпътстван от вируси и настинки. Но това не означава, че само през есента може да се подложите на инфузионна терапия. Всички сезони са подходящи за този тип терапия, ако имате установен недостиг на витамини и минерали.

В заключение, инфузионната терапия може да подпомогне организма в борбата със сезонните инфекции. Тя е чудесно средство за поддържане на здрав и силен имунитет. За оптимален резултат, след направени изследвания лекарят следва да определи точните витамини и минерали, които да бъдат доставени до организма интравенозно.