Съветничка на Обама отправяла сексуални предложения

Сюзън Бар тормозила подчинените си със сексуални предложения

Съветничка на Обама отправяла сексуални предложения

Високопоставен политически сътрудник на администрацията на Обама и дългогодишен помощник на секретаря по вътрешна сигурност, Джанет Наполитано, подаде оставка заради обвинения в неправомерно сексуално поведение, съобщи агенция "Асошиейтед прес". Повод за това станаха подадените срещу нея няколко заявления, уличаващи я в недопустими сексуални намерения.
 
Сюзън Бар, началник на кабинета на директора на ИЦЕ (Служба за имиграция и митници) Джон Мортън, подчертава в мотивите за своята оставка, че твърденията срещу нея са "неоснователни" и не отговарят на истината.
 
Тя обаче решила "все пак" да се оттегли, за да се сложи край на отвличането на общественото внимание към службата. Бар замина на почивка миналия месец, след като вестник "Ню Йорк пост" съобщи за заведено дело срещу нея. Изданието посочи, че Джеймс Т. Хейс-младши, специален агент на ИЦЕ, отговарящ за Ню Йорк е завел съдебен иск срещу своята работодателка. Малко по-късно, след като тази новина се разчу, подобни искове отправиха и други служители.
 
Вече станаха известни и някои подробности около поведението на Бар. Така например, един бивш служител си спомня, че докато бил подчинен на Бар, тя постоянно го ухажвала, наричайки го "секси", а неведнъж е поставяла "открит" въпроса за неговата анатомия.
 
В друга жалба, тя е обвинена за това, че е предложила полов акт на подчинен по време на съвместна командировка в Богота, Колумбия.