Времето днес

Днес ще бъде предимно слънчево, но още преди обяд от югозапад ще започне увеличение на облачността - средна и висока и по-късно през деня над югозападните райони ще превали слабо

Времето днес

Над Североизточна България около обяд ще се развие по-значителна купеста облачност и на отделни места там ще превали за кратко. След обяд ще духа слаб изток-югоизточен вятър. Максимални температури между 23 и 28°, в София около 24°, съобщават от НИМХ.



Атмосферното налягане ще бъде много близко до средното за май и през деня слабо ще се понижи.


Над планините ще бъде предимно слънчево около и след обяд със значителна средна и висока облачност. Само на отделни места в масивите от Югозападна България ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб южен вятър, който ще започне да се усилва. Температурите ще се повишат още и максималната на 1200 метра ще бъде 18°, на 2000 метра около 12°.


Над Черноморието ще преобладава слънчево време, около и след обяд с купеста облачност, по-значителна над северното крайбрежие, където ще превали за кратко. Ще духа слаб западен, след обяд източен вятър. Максимални температури 22-26°. Температура на морската вода е 18-19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.