Балчишките съветници възроптаха срещу Софийски университет, готвят протести

Общинският съвет прие декларация до президента, премиера, министъра на културата и ректора на СУ "Св.Климент Охридски", с която се настоява за свободен достъп до ботаническата градина за жителите на Балчик.

Балчишките съветници възроптаха срещу Софийски университет, готвят протести

Съветниците се обединиха единодушно около предложената от кмета Николай Ангелов декларация, в която се настоява за незабавно допускане на гражданите на Балчик до парковия комплекс. В случай, че това не стане до 10 май 2012г., ще бъдат предприети всички разрешени от закона протестни действия.


 

"Припомняме, че този прекрасен парк е изграден с ангарийния труд, потта и кръвта на жителите на Балчик и те винаги са имали възможността да го използват като място за отдих. Едноличният акт на ръководството на СУ за премахване на свободния вход преля чашата на нашето търпение и ние декларираме, че няма да търпим повече това нахалство, няма да позволим някой да печели на гърба на жителите на общината.

 

Така, както Софийският университет затвори своите врати, само и само да поеме управлението на Ботаническата градина, ние ще затворим „вратите” на нашия град и няма да позволим на служителите на университета и на техните гости да посещават Ботаническата градина.", се казва в декларацията.