6 от 8-те общински фирми завършиха финансовата 2011г. с печалба

"Диагностично - консултативен център ІІ - Добрич" ЕООД е единственото, което е със загуба, заради финансовите кредити за ядрено-магнитния резонанс. Финансовият резултат за 2011 г. е загуба в размер на 86 хил. лв., през 2010 г. дружеството приключва на загуба в размер на 111 хил. лв. Непокритата загуба от минали години е в размер на 273 хил. лв.

6 от 8-те общински фирми завършиха финансовата 2011г. с печалба

ПФК „Добруджа” ЕАД е прекратено и обявено в ликвидация. След приключване на съдебните дела във връзка с ревизионните актове на НАП,  които възлизат на 211 хил.лв., предстои заличаване на дружеството в Агенция по вписванията.



Останалите шест дружества: "Център за психично здраве д-р Петър Станчев – Добрич", “Жилфонд - инвест”, "Тролейбусен транспорт", "Автобусен транспорт", "Комуналефект" и "Столове" излизат на печалба.

 

Предложението на общината е пет от тях да ползват средствата за общи резерви на 100%, като само „Жилфонд” ще задели 30% за дивидент. Това е дружеството с най-добър финансов резултат за 2011 г. -  печалба в размер на 99 хил. лв. след данъчно облагане.