Преглед на печата

Водещите заглавия в националната преса за днес, 25 март:

Преглед на печата

в. „Телеграф"
„Миньорите: Бойко ни спаси от робството"
Премиерът Бойко Борисов се срещна в Мадан с миньорите от „ Горубсо" броени часове след като те получиха по сметките си общо 1,2 млн. лв. Новият собственик на дружеството изплати забавените с месеци заплати, изпълнявайки искането на министър-председателя час по-скоро да преведе възнагражденията. Премиерът ни спаси от тежко робство, говореха пък миньорите, които гръмнаха шампанско за получените си заплати. Длъжниците на държавата няма да могат да кандидатстват за концесии, заяви Бойко Борисов в Мадан.

 

„Получаваме адрес срещу сметка за ток"
Сметки за ток и парно, както и бележки за платени данъци и такси ще служат за доказване на адресна регистрация.

в. „Преса"
„Затвор за 100 корена марули"
Безработният Димитър Георгиев отива за 3 месеца зад решетките
Димитър Георгиев от петричкото село Генерал Тодоров ще лежи три месеца в затвора за кражба на 100 корена марули на стойност 50 лева, реши районният съд в Петрич.

 

„Бойко донесе парите на миньорите"
Заради Иван Костов хората ще ядат шишарки, вбеси се премиерът
„Всички бели в държавата дойдоха от разбойническа приватизация. Вижте хората в Мадан, шишарки ли да ядат? Защото група тарикати, покровителствани навремето от Иван Костов, са взели цялата металургия на България." Това заяви вчера премиерът Бойко Борисов, който бе посрещнат като освободител в миньорския град. Часове преди да долети с правителствения хеликоптер, Мадан трескаво се готвеше за него. Площадът, на който миньорите протестираха в продължение на 23 дни, бе лъснат до неузнаваемост.

в. „Труд"
„Такса "студент" - от 346 до 1150 лева"
Таксите за студентите през новата учебна 2012/2013 година ще са между 346 и 1150 лева.

 

„Борисов обвини Костов за скандала в ГОРУБСО"
"Бойко, Бойко" - с тези възгласи посрещнаха премиера Борисов миньорите от Мадан. Работниците на ГОРУБСО бяха препълнили площада и чакаха министър-председателя като скъп гост. Имаше радостни овации, бурни ръкопляскания, девойки с родопски носии, които носеха хляб и мед.

в. „Монитор"
Министър Десислава Атанасова предлага: Не плащаш за здраве, блокират ти сметката
Нови фондове ще се конкурират с НЗОК
Хората, които не плащат здравните си вноски, да бъдат санкционирани, като им се блокират банковите сметки. Тази идея лансира вчера новият здравен министър Десислава Атанасова.

в. „Стандарт"
Гориш с паспорт без данък здраве
Министър Атанасова увери, че няма да възстанови практиката на централизираните търгове за лекарства. Предпочита търговете за малки количества, защото така достъпът на пациентите е много по-широк, въпреки че те водят до повишаване на цената.

в. „24 часа"
Николай Вълканов взе ГОРУБСО, плаща на миньорите
С митинг пред банкомата премиерът Борисов пусна заплатите
„Очакваме рудодобивът да се възстанови, много усилия ни струваше, стана ми действително мъчно за хората", каза в Мадан премиерът Бойко Борисов, който бе посрещнат с хляб и сол в центъра на града от стачкуващите 24 дни миньори.
Час преди Борисов да се появи, по сметките на 700-те миньори бяха преведени сумите от частично платените заплати за май, октомври, ноември и декември, както и пълните възнаграждения за януари. Пред всички банкомати в миньорския град се извиха опашки.