Среднощен екшън на бензиностанция в Добрич

Заловиха банда при опит за грабеж на бензиностанция в Добрич. Задържаните са извършители и на среднощните грабежи на златарско ателие и хранителен магазин през февруари.

Среднощен екшън на бензиностанция в Добрич
В ранните часове на днешния ден, при опит да  извършат грабеж на денонощна бензиностанция по бул. Русия в град Добрич са задържани И. М. на 20 години, В. П. на 21 години и Р. И. на 22 години.

 


Четвърти младеж е избягал от местопроизшествието. В последствие той също е задържан - Д.Т. на 21 години.

 

След проведени разпити със заловените е установено още едно лице от престъпната група, което също е задържано - С.Б. на 23 години.         

 

При извършените процесуално-следствени действия е установено, че петимата в различно съучастие помежду си, са участвали в извършването на три престъпления.

 

Тяхно дело е кражбата на 400 грама сребърни накити от златарски магазин, намиращ се по бул.”25-ти септември” в град Добрич, извършена в нощта на 15 срещу 16 февруари, след като разбили витрината.

 

Задържаните са извършили и грабеж от денонощен магазин по ул.”Сан Стефано” в град Добрич, точно пред Езикова гимназия "Гео Милев". Грабежът е извършен около 4 часа на 26 февруари, неделя сутрин. В денонощния магазин нахлули четирима с маски на главите. Двама от тях нападнали 28-годишния продавач и му нанесли удари, а останалите двама са взели около 800 лв. от касовия апарат и неустановено количество цигари, след което всички са напуснали обекта.

              

Бандата е заловена при снощния опит за грабеж от бензиностанция по бул. Русия в град Добрич. Около 3.30 часа престъпниците с черни маски на главите, с прорези на очите и ръкавици на ръцете, са задържани в различни прилежащи към бензиностанцията паркови площи. Били въоръжени с хладни оръжия - ножове и боксове.

 

Няма пострадали - полицаи, задържани или случайни граждани, при среднощния екшън в Добрич.

 

Работата по установяване и документиране на цялата престъпна дейност на групата продължава.

 

Задържаните са завършили средно образование, не са криминално проявени и не са от ромски произход.

 

Само един от общо пет извършени през тази година грабежа в Добричко остава неразкрит.