Илко с тикове след мелето в Студентски град

Илко с тикове след мелето в Студентски град
Илко с майка си Анета преди инцидента в Студентски град, снимка: Фейсбук
Неволен жест било намигването пред камерите, обясни майка му Анета.

Студентът от УНСС Илко Радев, който уби при самозащита Марио Данчев от Перник, имал тикове след случилата се трагедия. „От ударите по главата Илко получи тикове в очите. Така са го удряли, че са му раздрали главата. На тези тикове се дължи и намигването на момчето при пускането му от следствения арест, което подразни част от зрителите и беше отразено негативно във форумите“, обясни пред “Монитор” майката на студента от Добрич – Анета Радева.

 

Според нея детето й не е виновно за тези тикове и за това, че неволно е мигнал с едното око пред камерите.


Няма категорични доказателства, че Илко е извършил убийството на Марио, съобщи пред “Монитор” източник от разследването. Има информация, че ударът с нож е нанесен с лява ръка, а Илко е десничар, категорични са всички, които го познават. Предстоят няколко нови експертизи, за да стане ясно точно как е бил нанесен ударът. Каквото обаче и да е заключението, явно е, че тримата – Марио, Мартин и Владимир, са влезли с явното намерение да бият Илко.

“Защо пазачът в блока на Студентски град, като ги е видял, че влизат пияни в 3 часа посред нощ, не ги е изгонил или не е взел някакви мерки, а само им е направил забележка, че са шумни?”, пита Анета Радева. За първи път тя коментира така наречените битови проблеми между тримата студенти. “Близнаците имат кола и с нея пътуват до Перник. В общежитието са оставали рядко, след запой, за да изтрезнеят и после да се приберат у дома си. След тях синът ми е чистил стаята", каза Радева.

Илко Радев е сред първите 130 приети студенти в УНСС по успех от кандидатстудентските изпити. “Беше много щастлив, когато успя. Детето ми отиде в София да учи. Фактът, че не пие, не ходи по дискотеки, спортува и си е легнал да спи, показва, че не е убиец”, каза пред “Монитор” Анета Радева.

Вчера стана ясно, че вече е открита сметка на името на майката на Илко по идея на учителския колектив на Финансово-стопанската гимназия, където момчето е завършило средно образование. Средствата ще бъдат използвани единствено и само за защитата на Илко, обвинен в убийството на Марио Данчев. Междувременно групата във “Фейсбук” “Да подкрепим Илко” набъбна до близо 3700 участници.


Източник: blitz
Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+