Преглед на печата

Водещите заглавия в националните всекидневници

Преглед на печата

ТРУД


„Община София - клюкарка номер 1"
Столичната община показа, че може да замести достойно Сметната палата и данъчните, взети заедно. Тя "освети" собствеността и дължимите налози на столичани, като направи данните достъпни за всеки чрез собствения си сайт sofia.bg. "Бариерата" е ЕГН-то, но то може да бъде научено от всеки избирателен списък, търговския регистър или правно-информационните системи.
„Борисов: Бонусите - обратно, или ви сменям!"
Ултиматум до всички членове на политическите кабинети на правителството да върнат взетите бонуси до петък отправи премиерът Бойко Борисов. В противен случай те ще бъдат уволнени. Премиерът съобщи за намеренията си в "обръщение" пред телевизионните камери, отразяващи началото на правителственото заседание, без присъствието на журналисти, които да му задават въпроси.

СТАНДАРТ


„Сваля хапчета, маха бонуси"
Борисов обеща 4000 лекарства да поевтинеят
Бойко Борисов влезе в ролята на Супермен и само за няколко часа удари бонуси и хапчета. Премиерът първо даде ултиматум на първия ешелон във властта да върне до петък всички раздадени премии.
„Студентски град става казарма"
19-годишен издъхна след пиянско клане между приятели. Затварят баровете в квартала, министърът ще отговаря за блоковете

КАПИТАЛ, Daily


„Най-сетне, но въпросът е как"
Министри, заместник-министри, началници на политически кабинети, областни управители и заместник областни да върнат или да дарят за „лечението на болни деца" взетите от тях бонуси до петък, нареди премиерът Борисов в сряда.
„Скандалът с бонусите забърза реформата на Дянков"
Борисов даде срок до петък на заемащите политически постове да върнат парите
Под напора на скандала с раздадените бонуси в администрацията правната комисия

МОНИТОР


„Вечерен час и сух режим в Студентския град"
Да се въведат вечерен час и сух режим в Студентския град. Това предложи министърът на образованието Сергей Игнатов, след като 19-годишен първокурсник беше заклан и издъхна за секунди след масов бой заради светната лампа.
„Таван за бонусите на чиновниците"
Получават до 30% над заплатата след оценка на всеки 3 месеца. Бонусите на служителите в държавната администрация ще бъдат ограничени до 30% от получаваната от тях заплата.

24 ЧАСА


„Токът стига 20 ст. за квтч от юли"
Веднъж енергото пробва скок, втори ще има заради централите
От 1 юли дневният ток приближава високата летва от 20 ст. за киловатчас с ДДС. Това ще стане, ако ДКЕВР приеме и исканията на енергоразпределителните дружества за скок на еленергията заради техните разходи.
„Премиерът: Уволнявам, ако не си върнат бонусите до петък"
Дянков очаква едва 100 000 лева приходи от заповедта

КЛАСА


„Подписваме нов договор за доставки на газ без посредници"
Нов договор за доставки на природен газ ще бъде подписан между "Булгаргаз" и руската "Газпромекспорт". Това стана ясно след проведената вчера среща между премиера Бойко Борисов и Алексей Милер, председател на съвета на директорите на "Газпром".
„Борисов: Който не си върне бонуса до петък, е уволнен!"
Всички министри, заместник-министри, началници на политически кабинети, областни управители и заместник областни управители трябва да върнат взетите от тях бонуси до петък. Това разпореди вчера премиерът Бойко Борисов в началото на правителственото заседание.