"Не остарявай, любов" - на сцената на зала "Добрич"

На един от най-знаковите дни в календара – 1 март, гости на град Добрич ще бъдат Недялко Йорданов, Ивана Джеджева и Хайгашот Агасян. Входът е безплатен.

"Не остарявай, любов" - на сцената на зала "Добрич"

Общината кани почитателите на поетичното слово и музика утре от 18.00ч. в зала „Добрич”, където ще бъде представен спектакълът „Не остарявай, любов”. За гражданите и гостите на Добрич, Недялко Йорданов ще прочете и част от най-новите си стихове, намерили място в последната му поетична книга „Ела, любов”.

 

„Винаги съм писал за любовта, защото човекът се ражда от любов, живее с любов и понякога умира от любов” казва поетът, драматургът и режисьорът Недялко Йорданов. 

 

Ивана Джеджева е актриса с богата биография и разнообразно амплоа. От 1967 г. до 1990 г. е изиграла в ДТ „Адриана Будевска” – Бургас  ролите на Аркадина („Чайка”), Гертруда (”Хамлет”), Вера Сергеевна (”Енергечни хора”), Флориндо (”Слуга на двама господари”) и мн. др. От 1990 до 1998 г. е актриса в Театър „Възраждане” – София. Там е участвала в постановките  „Трендафил Акациев 1 и 2”, „Има нещо гнило в Дания”, „Волни птички божии” и др.

 

Хайгашот Агасян е известен български инструменталист, певец и композитор. В сътрудничество с Недялко Йорданов създава някои от най-известните песни на българската популярна музика.