Сутринта - мъглa, след това слънце

През тази нощ облачността над страната ще бъде разкъсана, а в низините видимостта ще започне да намалява. Минимални температури, в повечето места между минус 9 и минус 4°, по морския бряг, в Югоизточна България и крайните югозападни райони минус 3° - 0°.

Сутринта - мъглa, след това слънце

Утре (четвъртък) сутринта на много места в низините и котловините ще има мъгла или ниска облачност, като постепенно видимостта ще се подобри, облачността намалее и след обяд ще бъде слънчево. Ще бъде почти тихо, като по-късно през деня в Дунавската равнина ще се появи слаб западен вятър, който ще започне да се усилва. Максимални температури предимно между 5 и 10°, в югозападните райони и на места в Югоизточна България до 12-13°, а по поречието на Дунав, където мъглите ще са най-трайни, малко над нулата. В София максимална температура около 8°, съобщава дежурният синоптик на НИМХ при БАН Христо Христов.


 

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месец февруари - през деня ще се понижава.

Над Черноморието в следобедните часове ще бъде слънчево. Преди обяд ще има мъгла или ниска облачност. Почти тихо време. Максималните температури ще бъдат между 6 и 9°. Температурата на морската вода е около 2°. Вълнението на морето - 1-2 бала.