"Криворазбраната цивилизация" на сцената на читалището в Крушари

Днес, 10-ти май, от 14 часа, Добричкият драматичен театър ще представи пред жителите на общината най-новата си продукция - "Криворазбраната цивилизация" по мотиви от неостаряващата комедия на Добри Войников

"Криворазбраната цивилизация" на сцената на читалището в Крушари

Писана преди повече от 150 години, тя е с послания, адекватни и на съвремието ни - склонността безкритично да приемаме и признаваме чужди авторитети, ниското ни национално самочувствие, сблъсъка между традиционната и външната култура, отношенията между родното и чуждото. Критичен е погледа на възрожденския писател на разбирането за цивилизованост и култура, което се изчерпва с механичното подражаване на последните моди и тенденции. Чуждопоклонничеството кара човек да забрави своя род и обичаи, буди присмех, но е и повод да се замислим за силата на нашите корени.



Режисьор на постановката е Костадин Бандутов. В ролите на българите от старо време ще видим Красимир Демиров, Татяна Христова, Мила Боянова, Валери Марков, Георги Георгиев, Георги Стоянов, Любов Николова, Филип Янев, Димитър Петров, Яна Вълчева, Виктория Златева. Художник е Димитър Митев, музиката и текстът на песните са на Николай Ваклинов, вокален педагог - Елена Карабельова, а хореографската постановка е дело на Таня Дянкова.

Събитието се организира по инициатива на Местната комисия за борба с противообществените прояви сред малолетни и непълнолетни.