Писателят Боян Боев представи творчеството си в Добрич

Домакин на литературната среща бе Регионална библиотека „Дора Габе“

Писателят Боян Боев представи творчеството си в Добрич


Литературна среща с писателя Боян Боев, автор на романите „Сайбиевата невеста”, „Последна молитва”, и сборника разкази „Двайсет гроша“, се проведе в Добрич. Домакин на събитието бе Регионална библиотека „Дора Габе“.


Боян Боев сподели с добричката публика за първите си разкази и детски приказки, затрогващи истории по действителни случаи, за участието си в различни литературни конкурси и включени негови произведения в сборници, интернет сайтове, учебник по литература за 6 клас, както и за личния си блог – www.boyanboev.blogspot.com, където публикува голяма част от разказите си. 

Писателят коментира важността на обратната връзка с читателите и желанието да достигне до повече хора, разкривайки съдбата на обикновения човек, с неговите неволи, бунтове срещу съдбата, любови, дълг и чест, състрадание и човеколюбие. Провокиран от творчеството на големите имена в българската класическа литература - Йордан Йовков, Елин Пелин, Георги Караславов, писателят намира семейните отношения за най-сложните взаимоотношения между хората и пише за тях. Боян Боев говори за символиката в имената на своите герои, присъствието на природата като символ на различните емоции, мисли и действия на персонажите в произведенията му.

Младият писател раздаде и много автографи на своите почитатели в Добрич.