„Дари книга” - кампания на ЧПГТП „Райко Цончев“

Тази година училищната общност на ЧПГТП „Райко Цончев“ избра за своя благотворителна кауза да подкрепи „Дом за онкоболни“, гр. Варна

„Дари книга” - кампания на ЧПГТП „Райко Цончев“

По време на пролетната ваканция ученици, преподаватели и родители посетиха Дома за пръв път. Те помогнаха на домакините да направят пролетно почистване на дворното пространство. Изрязаха изсъхналите клони и дръвчета, оплевиха и освежиха зелените площи около сградата.



На 22 април ще се състои следващото събитие – книжен базар. От училището призовават  приятели и хора с добри сърца, да занесат в сградата на учебното заведение,  на ул. „България“ 3, книги – такива, с които могат да се разделят от личната си библиотека или нови, които да ни дарят специално за базара.

На 22 април през целия ден пред училище ще има отворен щанд, а средствата събрани от продажбата на дарените книги също ще бъдат предоставени на Дома за онкоболни за осигуряване на психологическа подкрепа на потребителите му!

Нека подкрепим каузата!  Дарете книга, занесете я или се обадете, за да дойдат ученици да вземат дарението от адрес, който посочите!

Ние възрастните сме длъжни да подкрепяме всяка проява на съпричастност и емпатия, която излиза от децата ни, да им помагаме и да ги поощряваме, когато реагират на болката и страданието с адекватна гражданска и човешка позиция, когато отделят от времето си и влагат сърце в смислени каузи, посочват от учебното заведение.