Жители на Дуранкулак и околните села започват безсрочен протест заради лошо състояние на път

Повод за недоволството е 5-километровата отсечка от републиканската пътна мрежа, свързваща селата Захари Стояново и Дуранкулак

Жители на Дуранкулак и околните села започват безсрочен протест заради лошо състояние на път

Това е вторият протест от началото на тази година, провокиран от необходимостта от ремонт на пътния участък и липсата на реакция от страна на Агенция пътна инфраструктура. 
„Пишем писма с молби, с уговорки и за пореден път получаваме уклончиви отговори от АПИ, в частност ОПУ“, посочи кметът на с. Дуранкулак Веселин Йорданов. В последното си писмо от АПИ заявяват, че се предвижда ремонт в периода март-август, в случай че има финансиране. „Това е отсечката, която осигурява кратък достъп до областния център Добрич и хората вече се наслушаха на уклончиви отговори“, заяви кметът Йорданов. По думите му проблемната отсечка няма вертикална и хоризонтална пътна маркировка, липсват цели участъци от асфалта и особено през нощта е много опасна. Там се движат и много тежкотоварни камиони, които допълнително усложняват условията за движение. 
„Имаме постоянни проблеми с аварирали автомобили, спукани гуми, изкривени джанти, счупени носачи. Това не може да продължава по този начин“, категоричен е Веселин Йорданов. 
Протестът ще започне в 10.00 часа утре, 15 април, с блокада на изхода на с. Захари Стояново в посока с. Бежаново. Той ще е с продължителност от два часа. Жителите са категорични, че ще продължат всеки следващ ден да увеличават часовете на блокада до реакция на ангажираните с ремонта институции.